FIRST LOOK, ALTER & COMPANY’S STAR VILLA. OUR LATEST PROJECT ON THE SOUTH COAST OF PORTUGAL by Grant Shepherd

Nestled on Portugal’s southern coastline Alter & Company have designed a new build five-bedroom house entitled ‘Star Villa’. This is the first look at this naturally striking piece of architecture, the diamond staggered forms are inspired by the site context and defining character of the rocky coastline, the intention is to minimise the impact on the location and surrounding scenery by embedding the structure in its setting.

THE INTERIOR LANDSCAPE, LONDON PLANNING CONSENT GRANTED, FULL HOUSE RENOVATION AND A SERIES OF EXTENSION TO AN EXISTING TOWN HOUSE by Grant Shepherd

Alter & Company are please to announce the planning consent to an existing large house located in Muswell Hill London. The design brings about a carefully elegant series of design insertions and extensions to the existing disordered family home. The new house will accommodate, six bedrooms, play room, connected living, dining and kitchen and basement cinema room looking onto the sunken paved landscape.

ACDukes.jpg

WITH THE SUMMER DRAWING TO CLOSE, WE FIND OURSELVES DELIVERING A NEW COFFEE-WINE BAR IN CENTRAL PECKHAM LONDON by Grant Shepherd

We are excited to have designed this refined and crafted coffee-wine bar for business owner Paul Murphy. Origins drives the concept for this coffee – wine bar, the essence of making, serving and consuming beans and grapes from around the world – acknowledging the origins of these fine products brings about a clarity for the design and materials furnishing this crafted bar. This a place to dwell and explore deep flavours steeped in textured materials and luxury.

ACWestlands.jpg

ALTER & COMPANY GAIN PLANNING PERMISSION FOR ‘TINKERS HOUSE' SET WITHIN THE PRESTIGIOUS SUSSEX COUNTRYSIDE by Grant Shepherd

We are thrilled to announce that planning permission has been approved for ‘Tinkers House’, a six bedroom home in the heart of the Sussex countryside, close to Haywards Heath. The house will be transformed, part renovated, part new build, simplifying the original house and adding a series of brick surfaced gabled extensions. The large glazed gabled apertures connect back to the landscape gardens, the separation between the original house and the new extensions are formed as glass ribbon that zigzags between the two buildings, enabling light into the centre of the house. 

TINK .jpg

ALTER & COMPANY SHOWCASE ‘VESSEL HOUSE' A PRESTIGIOUS COURTYARD HOUSE SET IN THE URBAN DISTRICT OF BRIGHTON by Grant Shepherd

We are delighted to showcase the ‘Vessel House’, a five bedroom home organised over three floors in the historic conservation neighbourhood of Kemp Town, Brighton. Through a vigorous design process, we’ve created a home sympathetic to the current street scape in its shape and scale, but contemporary and dramatic in its spatial design and architectural presence. It’s a dynamic design which can accommodate a variety of family type structures. 

WE WON! ATLER & COMPANY WINS BUILD 2018 AWARD FOR ‘SUGAR HOUSE’. SWEET! by Grant Shepherd

ALTER & COMPANY have won the ‘Best Contemporary Architecture Design Practice UK’, & ‘Best London Contemporary Residential Extension’ for our work on ‘Sugar House’. The proposal combines functional design with aesthetic by the creation of staged living platforms surrounding a central stunning staircase. 

ALTER & COMPANY SHORTLISTED FOR BRIGHTON QUADRANT ART COMMISSION WITH GATEWAY PROPOSAL 'VOICES' by Grant Shepherd

ALTER & COMPANY were thrilled to be shortlisted for the National arts bid for the creation of a new gateway to the historical heart of Brighton’s North Laine area. 'Voices' is a sculptural gateway that borrows from the Royal Pavilion’s architectural language to create a sense of wonderment and invitation to the future. 

NEW FATTO A MANO RESTAURANT MARBLE COUNTER IS ON THE MENU by Leith Mckenzie

Moving forward with the fit out of our latest restaurant, Fatto A Mano in heart of Brighton. For us authentic ideas and a clear process is key to designing beautiful environments. The material choice used to create this little restaurant is tantamount to making a successful place to dwell and connect. 

FATMA.jpg