SUGAR HOUSE

Value: £300,000
Client: Private
Status: Complete

Shaped like carved blocks of sugar, this family home is a full refurbishment and extension to a 1950's London suburban house. This scheme places a large contemporary extension wrapping around the existing house over two-storeys. Relocating the staircase centrally to the house with stagured stepped living spaces surrounding the circulation allows for flow and visual connectivity. The built form has been expressed through a refined palette of materials; white stucco, polished white marble, oak and white washed complete scheme. Vertical strips of oak have been used to tighten the central staircase bring warmth to the internal spaces. The facade is playful whilst being controled, pushing appertures in with key feature seated windows being pulled out with extruded flush framed glazing. 

 

"A heady combination of creativity and collaboration with a healthy dose of practicality and a keen eye for process makes Alter&Co. a pleasure to work with. As featured on their website, they turned our eccentric 1930s 'box' into a beautiful and practical family home with great sensitivity and dedication. Highly recommended."